Територіальна автономія як інститут забезпечення вимог національних меншин - Оніщенко, К.О. (Держава і право, 2010)
Досліджено еволюцію вимог національних меншин до держави в умовах політизації етнічності. Значна увага приділяється територіальній автономії, формування якої розглядається етнічною елітою як компроміс між національною меншиною та державою. Исследуется эволюция требований национальных меньшинств к государству в условиях политизации этничности. Большое внимание уделено территориальной автономии, формирование которой рассматривается этнической элитой как компромисс между национальным меньшинством в государством. The article is about national minorities demands evolution toward the State during ethnicity politization. Most attention is paid to territorial autonomy. Political elite regard it as a compromise between national minorities and state.