Аналіз української політичної блоґосфери (передвиборчий аспект) - Романенко, О.В. (Держава і право, 2010)
Розглядається поняття «блоґ», визначються їх типи. Аналізується онлайн щоденники кандидатів на посаду Президента України: їх контент, переваги та недоліки. Рассматривается понятие "блог", определяются их типы. Анализируется онлайн дневники кандидатов на пост Президента Украины: их содержание, преимущества и недостатки. In the article the origin of blogs and their types are analyzed. The advantages and disadvantages of the structure and content of candidates` for Ukraine President Position online diaries are analyzed.