Юридична презумпція, юридична преюдиція та юридична фікція: співвідношення понять - Павліченко, О.В. (Держава і право, 2010)
На основі порівняльного аналізу розкриваються загальні риси и відмінності таких юридичних категорій, як юридична презумпція, юридична преюдиція і юридична фікція. На основе сравнительного анализа раскрываются общие черты и отличия таких юридических категорий, как юридическая презумпция, юридическая преюдиция и юридическая фикция. General characteristics and distinctions of such legal categories as legal presumption, legal prejudice and legal fiction are exposed in the article on the basis of comparative analysis.