Наукові засади дослідження інституту глави держави - Житник, О.О. (Держава і право, 2010)
У статті вказується на стан дослідження в наукових роботах проблематики виникнення, становлення та розвитку інституту глави української держави ХХ століття, розкриваються напрямки для подальших досліджень. В статье указывается на состояние исследования в научных работах проблематики возникновения, становления и развития института главы украинского государства ХХ века, раскрываются направления для дальнейших исследований. The article contains the status of research of the problems of origin, formation and development of the institute of the head of the Ukrainian states in the 20-th century in the scientific studies, as well as directions for father researches.