Становлення інституту кримінальної відповідальності за порушення виборчих прав на території України протягом 1917–1991 років - Ясь, А.О. (Держава і право, 2010)
Проаналізовано норми, що встановлювали кримінальну відповідальність за порушення виборчих прав протягом радянської доби (1917–1991 роки), що дає можливість виокремити та прослідкувати основні етапи розвитку такої відповідальності, зміну ставлення суспільства до виборчих прав, усвідомлення їх ролі та місця серед інших громадянських прав. Проанализированы нормы, которые регулировали уголовную ответственность за нарушение избирательных прав на протяжении советской эпохи (1917–1991 года), что дает возможность проследить основные этапы развития такой ответственности, изменение отношения общества к избирательным правам, осознание их роли и места среди других гражданских прав. In the offered article an author analyses norms which regulated criminal responsibility for violation of the right to vote during a soviet epoch (1917–1991 year), that enable to understand the basic stages of development of such responsibility, change of relation of society to the right to vote, awareness of their role and place among other civil laws.