Засади конституційного ладу України: системний підхід та змістовне наповнення - Прієшкіна, О.В. (Держава і право, 2010)
На основі аналізу вітчизняної й зарубіжної наукової літератури аналізуються засади конституційного ладу України. Досліджуються проблеми та перспективи їх розвитку, а особливого значення нині набуває принцип реального забезпечення розподілу та взаємодії всіх гілок влади. На основе анализа отечественной и зарубежной научной литературы анализируются основы конституционного строя Украины. Исследуются проблемы и перспективы их развития, а особенное значение сегодня приобретает принцип реального обеспечения разделения и взаимодействия всех ветвей власти. In this article on the base of detailed analysis of domestic and foreign philosophical and legal scientific literature the principle of the bases of constitutional system of Ukraine are analyzed. The problems and prospects of their development are researched and the special meaning today acquires the principle of real support of division and cooperation of all of the branches of power.