Вдосконалення регулювання правоохоронної діяльності в процесі розвитку системи органів державної влади в Україні - Скрипнюк, В.М. (Держава і право, 2010)
Аналізується специфіка правоохоронної діяльності, окреслюються основні теоретико-методологічні підходи до її наукового тлумачення, окреслюється система органів державної влади, які реалізують правоохоронну функцію. Автор вказує на існуючі в Україні проблеми правового забезпечення правоохоронної діяльності, пропонує шляхи удосконалення чинного законодавства в частині забезпечення і регулювання правоохоронної діяльності. Анализируется специфика правоохранительной деятельности, исследуются основные теоретико-методологические подходы ее научной интерпретации, характеризуется система органов государственной власти, которые реализуют правоохранительные функции. Автор указывает на существующие в Украине проблемы правового обеспечения правоохранительной деятельности, предлагает пути усовершенствования действующего законодательства в части обеспечения и регулирования правоохранительной деятельности. The article analyzes the specificity of law-enforcement activity, investigates the basic theoretical and methodological approaches of its scientific interpretation are, characterizes the system of state authority bodies that realize lawenforcement functions. The author specifies existing in Ukraine problems of legal maintenance of law-enforcement activity, offers ways of improvement of the current legislation in a part of maintenance and regulation of law-enforcement activity.