Місце прикордонного контролю в системі державного контролю - Костин, О.Ю. (Держава і право, 2010)
Визначається поняття контролю, державного контролю, їх ознаки та особливості, розкривається зміст правового поняття публічна адміністрація та «прикордонний контроль», а також місця прикордонного контролю в системі державного контролю, його значення, особливості та ознаки. Определяется понятие контроля, государственного контроля, их признаках и особенностях, раскрывается содержание правового понятия публичная администрация и «пограничный контроль», а также места пограничного контроля в системе государственного контроля, его значение, особенности и признаки. Defined the notion of control, state control, their characteristics and features, the content of the legal concept of public administration and "border control", and areas of border control sys-topic of state control, its value, features and attributes.