Ліквідація підприємства, скорочення чисельності або штату працівників: історико-правовий огляд - Величко, Л.Ю. (Держава і право, 2010)
Здійснюється історико-правовий огляд правового регулювання розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у випадку скорочення чисельності або штату працівників. Розглядається історичний шлях розвитку трудового законодавства. Проводится историко-правовой обзор правового регулирования расторжения трудового договора по инициативе работодателя в случае сокращения численности или штата работников. Рассматривается исторический путь развития трудового законодательства. The author has given historic and legal review of the legal regulation of dissolution of contract labour on the initiative of the employer in the case of the staff reduction. The historic way of the development of labour legislation has been analyzed in the paper.