Особливості медіації в країнах англо-американської системи права - Мамчур, Л.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена особливостям запровадження медіаційних процедур у національну правову систему. Особлива увага приділяється ролі медіатора у процесі медіації, його правовий статус, а також ефективність застосування медіації як інструменту вирішення правових суперечок. Статья посвящена особенностям внедрения медиационных процедур в национальную правовую систему. Особенное внимание уделяется роли медиатора в процессе медиации, его правовому статусу, а также эффективности использования медиации, как инструмента решения правовых вопросов. The article is dedicated to the peculiarities of providing mediation into national legal system. The special attention is paid to the role of mediator in the mediation, his legal status, also the effective usage of mediation as mean of settle of legal disputes.