Види природних та інших кадастрів - Бусуйок, Д.В. (Держава і право, 2010)
Здійснено класифікацію природних та інших кадастрів. Обґрунтовано, що наявна сукупність кадастрів має утворити єдину систему. Оформити цю систему доцільно шляхом прийняття Закону України «Про кадастри». Запропоновано запровадити змішаний земельний кадастр. Це передбачатиме, що органи місцевого самоврядування будуть вести земельний кадастр в межах населених пунктів, а орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів, за межами населених пунктів. Осуществляется классификация природных и других кадастров. Обоснованно, что имеющаяся в наличие совокупность кадастров должна образовать единую систему. Оформить такую систему целесообразно путем принятия Закона Украины «О кадастрах». Предложено внедрить смешанный земельный кадастр. Согласно этому органы местного самоуправления будут вести земельный кадастр в пределах населенных пунктов, а орган исполнительной власти по вопросам земельных ресурсов, – за пределами населенных пунктов. In the article the classification of cadastres is being carried out. Grounded, that the whole set of cadastres must be formed the integrated system. Such system can be designed by passing the Act of Ukraine «About cadastres». The mixed land cadastre is offered. It means that organs of local selfgovernment will conduct the land cadastre within the limits of settlements, and of executive power of land resources questions, – outside settlements.