Роль головного контрольно-ревізійного управління України у реформуванні системи державного внутрішнього фінансового контролю - Король, В.М. (Держава і право, 2010)
Реформування системи державного внутрішнього фінансового контролю являється однією із передумов зміцнення фінансової дисципліни в державі. Особливе значення державного внутрішнього фінансового контролю полягає у забезпеченні всіма без винятку розпорядниками бюджетних коштів дотримання вимог законодавства, яким регламентовано напрями та порядок використання держаних ресурсів. Реформирования системы государственного внутреннего финансового контроля является одной из предпосылок укрепления финансовой дисциплины в государстве. Особое значение государственного внутреннего финансового контроля состоит в обеспечении всеми без исключения распорядителями бюджетных средств соблюдения требований законодательства, которые регламентируют направления и порядок использования государственных ресурсов. Reforming of the public internal financial control system is one of precoditions of strengthening financial discipline in the state. Special meaning of the public internal financial control lies in ensuring by all without exceptions administrators of budget funds adherence to the law requirements that regulate lines and the procedure for the public resources use.