Особливості фінансово-господарської діяльності вищих навчальних закладів в Україні - Шаталова, Л.М. (Держава і право, 2010)
Аналізуються теоретичні аспекти визначення поняття фінансово-господарська діяльність вищих навчальних закладів. Розглядаються актуальні проблеми правового регулювання фінансування та здійснення господарської діяльності вищих навчальних закладів. Анализируются теоретические аспекты определения понятия финансово-хозяйственной деятельности высших учебных заведений. Рассматриваются актуальные проблемы правового регулирования финансирования и осуществления хозяйственной деятельности вузов. In the article the theoretical aspects of determination of notion are analyzed financial-economic activity of higher educational establishments. Are considered the actual problems legislative regulation of financing and realization of economic activity of higher educational establishments.