Оцінка якісних макроекономічних факторів та їхній вплив на прибутковість комерційного банку - Рижих, М.М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У процесі керування діяльністю банку складаються стратегічні плани, бізнес – плани, що враховують окремі деталі діяльності банку. Увага приділяється рішенню таких завдань, що дозволять банку побудувати свою діяльність на основі одержання максимального прибутку з наявних ресурсів і можливостей банку. Це не дозволяє врахувати сукупність макроекономічних факторів, що стимулюють чи гальмують розвиток банку. Актуальність цей статті у тому щоб спробувати стабілізувати діяльність банку, його прибутковості враховуючи макроекономічні фактори.