"Розумовi розваги для науковцiв та їх родин". З історії Київського будинку вчених НАН України - Калiнiна, А.А.; Луговський, О.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Історія заснування і діяльності Будинку вчених НАН України не досліджена фахівцями, існують лише поодинокі, не систематизовані спогади членів клубу Будинку вчених. Небагато знайдемо документальних свідчень і в Інтернеті — коротка історична довідка про напрями його діяльності та керівний склад.
Довідатися про те, яким був центральний культурно-освітній осередок українських учених у роки становлення Академії наук і чим переймалися вчені, крім наукових досліджень, пропонують автори історичної розвідки.