Русинське питання: спроби законодавчого врегулювання - Вітман, К.М. (Держава і право, 2010)
На прикладі вирішення русинського питання розглядаються спроби законодавчого напрацювання механізму самоідентифікації національних меншин в Україні. Аналізуються загрози міжетнічній стабільності у випадку не вирішення цієї проблеми. На примере решения русинского вопроса рассматриваются попытки законодательной наработки механизма самоидентификации национальных меньшинств в Украине. Анализируются угрозы межэтнической стабильности в случае не решения этой проблемы. The legislative attempts to enact the procedure of national minority self-identification in Ukraine are investigated. The treats to interethnic stability in the case of failure to resolve this problem are analyzed.