Можливості удосконалення поняття та класифікації криміналістичної зброї - Поліщук, С.М. (Держава і право, 2010)
Запропоноване новітнє поняття криміналістичної зброї та її різновидів: механічної, вогнепальної та вибухової. Розкрито сутність базових ознак криміналістичної зброї – виготовлення, переробка та застосування, коли під останньою розуміється застосування з метою вбивства людини чи заподіяння їй суттєвої шкоди військової, антиделіктної, промислової, мисливської, риболовецької, спортивної, навчальної (тренувальної), сувенірної, обрядової або антикварної зброї, а також спеціальних чи побутових предметів (пристроїв). Предложено новое понятие криминалистического оружия и его разновидностей: механического, огнестрельного и взрывного. Раскрыта сущность базовых признаков криминалистического оружия – изготовление, переработка и применение, когда под последним признаком понимается применение с целью убийства человека или причинения ему существенного вреда военного, антиделиктного, промышленного, охотничьего, рыболовецкого, спортивного, учебного (тренировочного), сувенирного, обрядового или антикварного оружия, а также специальных или бытовых предметов (устройств). The new concept of criminalistics weapon and his varieties (mechanical, shooting-iron, explosion) is offered. Essence of base signs of criminalistics weapon is exposed is making, processing and application, when under the last sign application with the purpose of murder of man or infliction is understood to him substantial harm of military, untidelictical, industrial, hunting, fishing, sporting, educational (training), souvenir, ceremonial or antique weapon, and also special or domestic objects (devices).