Фінансова політика держави і розвиток фінансового ринку в Україні - Смагін, В.Л. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Розглянута координуюча роль інституту – держави через реалізацію відповідної фінансової політики у формуванні ефективно функціонуючого фінансового ринку в сучасній економічній системі.