Неокласика як стиль хореографічного мистецтва XX ст. (на прикладі творчості Дж. Баланчіна) - Пензева, Н.Л. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Мета дослідження - знайти ознаки та закономірності формування неокласичного стилю в хореографіч- ному мистецтві ХХ ст. на прикладі творчої спадщини Дж. Баланчіна.