Удосконалення оцінки конкурентоспроможності підприємства в умовах глобалізації - Акмаєв, А.І.; Коваленко, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье предложены совершенствование подходов к оценке конкурентоспособности предприятий в условиях интеграции экономики Украины в мировое экономическое пространство. Освещаются институционные составные конкурентоспособности предприятия. Анализируются совпадение и расхождение экономических интересов учреждений в процессе функционирования предприятия. У статті запропоновано вдосконалення підходів до оцінки конкурентоспроможності підприємств в умовах інтеграції економіки України у світовий економічний простір. Висвітлюються інституційні складові конкурентоспроможності підприємства. Аналізуються збіг та розбіжність економічних інтересів інституцій у процесі функціонування підприємства. The article offers methods of improvement which estimate an enterprise's competitiveness under conditions of Ukrainian economy integration into the world economic space. There are main parts of enterprise competitiveness. There is an analysis of coincidences and divergences of economic interests on the ground of an enterprise's activity.