Теоретичні аспекти дослідження умов міжнародних торговельних відносин - Ван Пен (Культура народов Причерноморья, 2007)
Международная торговля является центральным звеном в сложной системе мирохозяйственных связей, опосредуя практически все виды международного разделения труда и связывая все страны мира в единую международную экономическую систему. Зародившись в глубокой давности мировая торговля достигла значительных масштабов и приобрела характер стойких международных товарно-денежных отношений. Міжнародна торгівля є центральною ланкою у складній системі світогосподарських зв'язків, опосередковуючи практично усі види міжнародного поділу праці і зв'язуючи всі країни світу в єдину міжнародну економічну систему. Зародившись у глибокій давнині світова торгівля досягла значних масштабів і набула характер стійких міжнародних товарно-грошових відносин. International trade is the central link in complex system of the world economic relations, mediating almost all kinds of international division of labor and uniting all countries of the world in a common international economic system. World trade existed from ancient times and achieved great scales, got nature of stable international commodity money relations.