Україна – Китай: стан та перспективи взаємин - Черник, П.; Батищева, Г. (Держава і право, 2010)
Аналізуються сучасні українсько-китайські відносини. Виокремлено такі аспекти співпраці, як політичний, економічний та військово-технічний. Загострено увагу на проблемних питаннях у міждержавних відносинах. Змодельовано перспективи розвитку стосунків між обома країнами. Наголошено на стратегічній важливості Китаю для України у таких питаннях, як економічна співпраця та військова безпека. Проанализированы современные украинско-китайские отношения. Выделены такие аспекты сотрудничества, как политический, экономический и военно-технический. Акцентировано внимание на проблемных вопросах межгосударственных отношений. Авторы моделируют перспективы развития отношений между двумя странами, подчеркивают стратегическую важность Китая для Украины в таких вопросах, как экономическое сотрудничество и военная безопасность. The article analyses modern Ukrainian and Chinese relations. The author distinguishes the following aspects of collaboration: political, economical and military-technical. Contentious issues concerning relations between states are highlighted. Perspectives of development between our countries are modeled. The article stresses on strategic importance of China for Ukraine in the issues of economic collaboration and military security.