Трансформація релігійної свідомості: джерела, історичні умови, соціокультурні фактори - Ломака, І.І. (Держава і право, 2010)
Розглядаються основні виміри феномена релігійної свідомості в умовах трансформації і глобалізації сучасного суспільства. З’ясовані сутність, джерела та історичні умови трансформації релігійної свідомості. Обгрунтована характеристика нової структури релігійної свідомості. Рассматриваются основные измерения феномена религиозного сознания в условиях трансформации и глобализации современного общества. Выяснены сущность, источники и исторические условия трансформации религиозного сознания. Обоснована характеристика новой структуры религиозного сознания. The article analyzes the basic measurement of the phenomenon of religious consciousness in terms of transformation and globalization of modern society. Elucidated the nature, sources and historical conditions of the transformation of religious consciousness. Grounded description of the new structure of religious consciousness.