Криза скандинавської моделі соціальної держави: причини, наслідки, шляхи виходу - Хома, Н.М. (Держава і право, 2010)
Аналізуються особливості скандинавської моделі соціальної держави та ті кризові явища, які їй притаманні сьогодні. Зроблено акцент на причинах та наслідках кризи. Висвітлені основні бачення виходу з неї. Анализируются особенности скандинавской модели социального государства и те кризисные явления, которые присущи ей сегодня. Сделан акцент на причинах и последствиях кризиса. Освещены основные видения выхода из него. The features of the Scandinavian model of social state and those crises that are inherent today. The emphasis is on the causes and consequences of the crisis. Highlights the key vision out of it.