Квазікристали — нова атомна структура твердого тіла і матеріали з комплексом незвичайних властивостей - Мільман, Ю.В.; Єфімов, М.О. (Вісник НАН України, 2012)
Нобелівську премію 2011 року в галузі хімії одержав Даніель Шехтман (Dan Shechtman), професор Техніону – Ізраїльського технологічного інституту (Хайфа), за відкриття квазікристалів. Результати його досліджень стали новою парадигмою в науці, змінивши традиційні уявлення про кристали.