60 років першому в континентальній Європі комп’ютеру (Вісник НАН України, 2012)
15 грудня 2011 року в Інституті кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України врочисто відзначили 60-ту річницю створення першого в континентальній Європі й у колишньому Радянському Союзі комп’ютера «МЭСМ».