Стратегія сталого розвитку крізь призму соціогуманітарної сфери - Куценко, В.І. (Вісник НАН України, 2012)
Розкрито сутність сталого розвитку, його складові. Особливу увагу зосереджено на необхідності подолання негативних соціально-економічних показників. При цьому головну увагу приділено соціальній складовій сталого розвитку, обґрунтовано шляхи вдосконалення соціогуманітарної сфери. Раскрыты сущность и составляющие устойчивого развития. Особое внимание сосредоточено на необходимости преодоления негативных социально-экономических показателей. При этом главное внимание уделено социальной составляющей устойчивого развития, обоснованы пути усовершенствования социогуманитарной сферы. The essence of sustainable development, its components are clarified. Specific attention is focused on the necessity to overcome negative social and economy indicators. Main attention is paid to the social component of sustainable development. The ways of socio-humanitarian sphere optimizing are shown.