Професіоналізм менеджера та деякі аспекти його розвитку - Кулик, Ю.Є. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена вопросам профессионализма менеджера и некоторых аспектов его развития. Базовыми факторами профессионального становления менеджеров является талант и опыт. Мы считаем, что потребности также существенно влияют на этот процесс. Наши исследования приводят нас к выводу, что в контексте достижения успеха в управленческой деятельности руководители должны, используя присущие в их компаниях условия развития, самостоятельно формировать свое поведение для совершенствования собственного таланта через оценку себя и своей деятельности. А также получать новый опыт, активно переживая новые события, через преодоление разных развивающих испытаний с целью удовлетворения собственных потребностей и достижения личных целей управленческого развития, в т.ч. используя системы внешней поддержки. Стаття присвячена питанням професіоналізму менеджера та деяких аспектів його розвитку. Базовими чинниками професійного становлення менеджерів є талант та досвід. Ми вважаємо, що потреби також мають важливий вплив на цей процес. Наші дослідження приводять нас до висновку, що у контексті досягнення успіху в управлінській діяльності керівники повинні, використовуючи наявні у їхніх компаніях умови розвитку, самостійно формувати свою поведінку для вдосконалення власного таланту через оцінку себе і своєї діяльності. А також отримувати новий досвід, активно переживаючи нові події, через подолання різних розвиваючих випробувань з метою задоволення власних потреб та досягнення особистих цілей управлінського розвитку, у т.ч. використовуючи системи зовнішньої підтримки. This article is dedicated to the issues of the manager's professionalism and some aspects of it development. The basic factors of professional forming of the managers are talent and experience. We suggest that needs also influence this process greatly. Our researches and analysis shows that while achieving success in the managerial activity, managers should use their company's developing conditions for the creation of their behavior for improving own talent by self-assessment. And also they should obtain new experience by overcoming different challenges with the aim of the own needs satisfaction and reaching individual goals of the managerial development, using the systems of external support.