Нові місцезнаходження рідкісних видів рослин на території Донецького кряжу - Перегрим, М.М. (Інститут ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України, 2006)
При проведении экспедиционных исследований на территории Донецкого кряжа в 2001—2005 гг. выявлено 20 новых местонахождений 12 видов растений (Delphinium sergii Wissjul., Paeonia tenuifolia L., Cleome donetzica Tzvelev, Onosma graniticola Klokov, Scrophularia donetzica Kotov., Tulipa schrenkii Regel, Fritillaria meleagroides Patrin ex Schult. & Schult. f., Ornithogalum boucheanum (Kunth) Asch., Allium lineare L., Crocus reticulatus Steven ex Adams, Stipa dasyphylla (Czern. ex Lindem.) Trautv., S. pulcherrima K. Koch), занесеных в Красную книгу Украины. During research expedition in 2001—2005 in the Donetsk Ridge area we found 20 new localities of 12 species of plants (Delphinium sergii Wissjul., Paeonia tenuifolia L., Cleome donetzica Tzvelev, Onosma graniticola Klokov, Scrophularia donetzica Kotov., Tulipa schrenkii Regel, Fritillaria meleagroides Patrin ex Schult. & Schult. f., Ornithogalum boucheanum (Kunth) Asch., Allium lineare L., Crocus reticulatus Steven ex Adams, Stipa dasyphylla (Czern. ex Lindem.) Trautv., S. pulcherrima K. Koch), which are listed in the Red Data Book of Ukraine.