Дореволюційна історіографія історії скопецької секти Таврійської губернії в першій половині ХІХ ст. - Івлєва, Я.А. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Метою даної статті є спроба визначити внесок дослідників офіційно-охоронного напряму у вивчення історії скопецької секти Таврійської губернії в першій половині ХІХ ст.