Лужицька культура як залишок язичницької свідомості (на матеріалі повісті Отфріда Пройслера „Крабат: Легенди старого млина”) - Смольницька, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Метою статті є дослідити архетипну основу повісті О. Пройслера «Крабат», спираючись на
першоджерела – лужицькі легенди – та на український переклад, який зберіг автентичність твору.