Формування візуальної медіакультури особистості засобами медіаосвіти - Череповська, Н.І. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Візуальна медіапродукція становить значну частину медіапродукції в цілому. Адекватне сприймання візуальної медіапродукції може забезпечити візуальна медіакультура особистості. Формування візуальної медіакультури особистості здійснюється завдяки медіаосвіті. Визуальная медиапродукция составляет значительную часть общего объёма медиапродукции. Адекватное восприятие визуальной медиапродукции может обеспечить визуальная медиакультура личности. Формирование визуальной медиакультуры личности осуществляется посредством медиаобразования. The visual media production presents considerable part of general media production. Adequate perception of visual media production may be secure by visual media culture of person. The formation visual media culture of person realized with the aid of media education.