Медіа-залежність в контексті проблеми формування медіа-культури особистості - Мироненко, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Автор обґрунтовує феномен медіа-залежності через призму формування медійної культури особистості. Визначено поняття індивідуальної медіа-культури. На основі критерію суб'єктивної активності запропоновано розглядати медіа-залежність як елемент медіа-культури, який характеризує низький рівень її розвитку. Автор обосновывает феномен медиа-зависимости через призму формирования медийной культуры личности. Определенно понятие индивидуальной медиа-культуры. На основе критерия субъективной активности предложено рассматривать медиа-зависимость как элемент медиа-культуры, который характеризует низкий уровень ее развития. An author grounds the phenomenon of media-dependence through the prism of forming of media-culture of personality. The concept of individual media-culture is certain. On the basis of criterion of subjective activity it is suggested to examine media-dependence as element of media-culture, which characterizes the low level of its development.