Теоретичні засади формування економічної безпеки у системі торгівлі нафтою і нафтопродуктами - Оліфіров, В.П.; Остапко, А.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Розглянуто чинники формування кон'юнктури внутрішнього ринку нафти і нафтопродуктів в Україні. Визначено вплив обсягів власного видобутку, імпорту сирої нафти, обсягів виробничих потужностей на формування пропозиції нафти на українському ринку. Продемонстровано основні напрямки формування попиту на означеному ринку. Рассмотрены факторы формирования коньюнктуры внутреннего рынка нефти и нефтепродуктов в Украине. Установлено влияние объемов собственной добычи, импорта сырой нефти, производственных мощностей на формирование предложения нефти на украинском рынке. Продемонстрированы основные направления спроса на данном рынке. The factors of formation of a conjuncture of a internal market of oil and petroleum in Ukraine is considered. The influence of volumes of own production, import of row oil, industrial capacities on formation of the offer of oil in the Ukrainian market is established. The basic directions of demand in the given market are demonstrated.