Правове регулювання та правотворчість: співвідношення понять - Тарахонич, Т.І. (Держава і право, 2010)
Охарактеризовано підходи до розуміння таких важливих категорій юридичної
науки як правове регулювання та правотворчість, на загальнотеоретичному рівні виокремлено критерії розмежування правового регулювання та правотворчості. Охарактеризованы подходы к пониманию таких значимых категорий юридичес
кой науки, как правовое регулирование и правотворчество, на общетеоретическом
уровне выделено критерии разграничения правового регулирования и правотворчества. The article reveals main features of the existing approaches to understanding of such an
important categories of the legal science, such as legal regulation and lawmaking, as well as
provides the criteria for differentiation of legal regulation and lawmaking on general theo
retical level.