О словаре архетипических образов Ф.М. Достоевского - Романов, Ю.А. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Статья представляет идею создания словаря архетипических образов Ф.М. Достоевского, отражающую архетипный подход в литературоведении, который бурно развивается в наши дни. Проблематика данного словаря рассматривается на примере анализа архетипического образа "подпольного" героя. Стаття представляє ідею створення словника архетипічних образів Ф.М. Достоєвського, що відображає архетипний підхід у літературознавстві, який бурхливо розвивається у наш час. Проблематика даного словника розглядається на прикладі аналізу архетипічного образу "підпільного" героя. The article gives the idea of "The Dictionary of the Archetypal Characters of F.M. Dostoyevsky" creation, reflecting the archetypal approach in the history and criticism of literature, which is rapidly developed at present. The problems of the dictionary are considered on the example of the archetypal character of "underground" hero analysis.