З’ясувальні складнопідрядні речення раціональної оцінки - Олійник, Е.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье предлагается классификация одного из основных функциональных типов сложноподчиненных оценочно-модальных изъяснительных предложений (рационального) в зависимости от семантического значения уверенности в достоверности излагаемой информации. У статті пропонується класифікація одного з основних функціональних типів складнопідрядних оцінно-модальних з’ясувальних речень (раціонального) в залежності від семантичного значення впевненості у достовірності висловлюваної інформації. This article offers the classification of one of the main functional types of compound evaluative modal explanatory sentences (rational) in dependence on semantic meaning of confidence in authenticity of stated information.