Формування системи критеріїв та показників оцінювання ефективності регулювання кредитних ризиків банківських установ - Слобода, Л.Я. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Розглянуто методичні підходи до оцінювання ефективності регулювання кредитних ризиків банку, розроблено систему показників оцінки ефективності на основі якісних та кількісних критеріїв з врахуванням внутрішньобанківських рівнів регулювання ризиків. Використання запропонованої системи показників під час здійснення кредитного процесу дасть змогу визначити доцільність та результативність управлінської діяльності щодо оптимізації кредитних ризиків банку.У ході дослідження використано наукові методи систематизації, групування, узагальнення, аналізу та математичні методи. Рассмотрены методические подходы к оценке еффективности регулирования кредитных рисков банка, разработана система показателей ее оценивания на базе качественных и колличественных критериев с учетом внутрибанковских уровней регулирования рисков. Использование предложенной системы показателей в процессе кредитования даст возможность определить необходимость и результативность управленческой деятельности относительно оптимизации уровня кредитных рисков банка. В процессе исследования использованы научные методы систематизации, группировки, обобщения, анализа и математические методы. The approaches to an estimation efficiency of regulation credit risks in a bank are considered. The system of parameters on the basis of qualitative and quantitative criterions of efficiency on appropriate internal bank's levels of regulation is generated. Use produces system parameters during crediting will enable to definenecessity and productivity of administrative activity concerning optimization of level credit risks in a banking organization. During research the scientific methods of ordering, grouping, generalization, analysis and mathematical methods are used.