Модель любовно-авантюрного романа в античной и византийской эпохах - Рудницкая, Е.С. (Культура народов Причерноморья, 2005)
В статье с помощью сравнительно-исторического метода исследуется модель любовно-авантюрного романа в промежутке со II по XII вв. В качестве модельных текстов выбраны три романа из античной литературы и два романа из византийской литературы. У статті за допомогою порівняно-історичного методу досліджується модель любовно-авантюрного роману в проміжку з II по XII ст. Як модельні тексти вибрані три романи з античної літератури і два романи з візантійської літератури. In the article by a comparatively-historical method the model of love-adventure story is explored in an interval from II to XII vv. As models texts three novels are chosen from ancient literature and two novels from byzantine literature.