Мистецький ідеал прекрасного в прозі Т. Шевченка - Терехова, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Мета статті полягає в обґрунтуванні і з'ясуванні мистецького ідеалу прекрасного в прозі Т. Шевченка. Зазначена мета вимагає вирішення низки концептуально важливих, принципових завдань: осмислити методологічні та теоретичні засади, що сприяли б правдивому аналізу естетичної доктрини Тараса Шевченка, теоретично обґрунтувати проблему прекрасного в прозі Т .Шевченка, виділити основні механізми, завдяки яким здійснюється синтез прекрасного у художньому творі. Предметом дослідження є Шевченкова концепція ідеалу прекрасного в його російськомовній
повістевій прозі.