Діяльність І. Муфтій-заде в органах земського самоврядування (кін. XIX – поч. XX ст.) - Корольова, Л. Й. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье анализируется плодотворная работа И.Муфтий-заде в Евпаторийской земской Управе. Автор рассматривает следующую проблему: роль и место Исмаила Муфтий-заде в решении важнейших вопросов благоустройства Евпатории в конце XIX – нач. XX в. Цель исследования: на конкретных примерах определить вклад отдельных исторических личностей в историю Крымского региона. У статті аналізується плідна робота І. Муфтій-заде у Євпаторійській повітовій земській управі. Автор розглядає таку проблему: роль і місце Ісмаїла Муфтій-заде у вирішенні важливих питань стосовно благоустрою Євпаторії в кін. XIX – поч. XX ст. Мета дослідження: на конкретних прикладах з’ясувати внесок окремих історичних особистостей в історію Кримського регіону. The article throws light on the resultative activity of Ismail Myphty-zade’s in the Eupatorian Land Committee. To define the position and role of Ismail Myphty-zade in solving of sound questions of the town planning and organization of public services in the end of XIX– beginning of XX centuries is a sphere of the author’s interests. The golef the investigation is to point out the role of separate historical individuals on the concrete examples in the Crimean region history.