Проблеми розуміння категорії “ліричний герой” в літературознавстві - Шацький, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматриваются проблемы, связанные с изучением понятия «лирический герой» в литературоведении. Исследователь рассматривает точки зрения разных литературоведов, дает свое понимание категории «лирический герой», обрисовывает аспекты исследования данной проблемы. У статті висвітлюються проблеми, пов’язані з розумінням поняття „ліричний герой” в літературознавстві. Дослідник розглядає точки зору різних літературознавців, подає своє розуміння категорії „ліричний герой”, окреслює аспекти дослідження даної проблеми. In the article the problems of understanding of the term of the “lyrical hero” in literature science are considered. The investigator considers points of views of different literary critics, gives his understanding of ‘lyrical hero’ category, describes the aspects of this problem investigations.