Сутність і механізм субрегіонального торговельного співробітництва країн - Троян, І.А. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Метою статті є дослідження сутності субрегіонального торговельного співробітництва країн, механізм та відповідні моделі його здійснення. З цією метою досліджена концептуальна різниця понять економічного співробітництва та інтеграції, виявлені відмінності субрегіональної інтеграції, організаційно–економічні шляхи її реалізації.