Розвиток вищої освіти в Донбасі (1943 - кінець 1980-х рр.) - Кравчук, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Метою цієї статті є дослідження розвитку вищої освіти Донбасу в 1943-80-х рр. – періоду формування сучасної системи державної вищої освіти реґіону.