Развитие системы дифтонгов в немецком языке - Мищенко, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Целью настоящего исследования является рассмотрение развития немецких дифтонгов в процессе эволюции начиная с древневерхненемецкого и заканчивая нововерхненемецким периодом. Метою справжнього дослідження є розгляд розвитку німецьких дифтонгів в процесі еволюції починаючи з давньонімецького і закінчуючи новонімецьким періодом. The aim of the suggested article is to research the evolution of diphthongs in German language in the process of their development, beginning from the old standard German period till the new standard German period of the language development.