Имя и жанр (О возможностях литературоведческой прогностики) - Егошина, Т.Е. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Цель проводимого исследования - показать на материале такого жанра, как научная фантастика, и конкретно, творчество И.А. Ефремова, а также такого элемента стиля, как имя персонажей, возможность моделирования наполнения микро- и макроконтекстов. И то, и другое не раз обращало на себя внимание филологов Мета дослідження, що проводиться, - показати на матеріалі такого жанру, як наукова фантастика, і конкретно, творчість І.А. Єфремова, а також такого елементу стилю, як ім'я персонажів, можливість моделювання наповнення мікро- і макроконтекстів. І те, і інше не раз звертало на себе увагу філологів. The article handles the problem of micro- and macrocontext modeling through symbolic and intercommunicative interpretation of the text. The main focus is the nonce-word proper names from Ephremov's science fiction novel.