Впровадження інноваційних процесів у нафтопереробну промисловість України - Дец, М.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Пропонується впровадження на заводах України процесів алкілування та ізомеризації з метою одержання високооктанових компонентів бензинів, каталітичного крекінгу мазуту, модернізації установок каталітич-ного крекінгу і риформінгу, будівництва процесів нафтохімії, виробництво екологічних мастильних мате-ріалів на базі олій рослинного походження. Предлагается внедрение на заводах Украины процессов алкилирования и изомеризации с целью получения высокооктановых компонентов бензинов, процесса каталитического крекинга мазута, модернизацию установок каталитического крекинга и реформинга, строительство процессов нефтехимии, про-изводство екологически чистых масел на базе масел растительного происхождения. Installation of processing units of alkilation and izomerization at the plants of Ukraine in order to receive high-octane level gasoline components; black mineral oil catalytic cracking process, catalytic cracking and reforming processing unit modernisation; oil conversion processing units construction, production of ecologically pure oil from vegetable oils have been propored.