Регулювання регіонального ринку праці Запорізької області через підготовку кадрів для сільськогосподарських підприємств - Ярова, Л.Г. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Досліджено структуру трудового потенціалу, характеристику складу кадрів за віком і рівнем освіти, підвищення кваліфікації працівників сільського господарства та роль професійно-технічних училищ в підготовці кадрів для сільськогосподарських підприємств. Розроблено основні напрями розвитку підготовки висококваліфікованих кадрів для сільськогосподарського ринку праці. Исследовано структуру трудового потенциала, характеристику состава кадров по возрасту и уровню образования, повышение квалификации работников сельского хозяйства и роль профессионально-технических училищ в подготовке кадров для сельскохозяйственных предприятий. Разработано основные направления развития подготовки высококвалифицированных кадров для сельскохозяйственных предприятий. The structure of labour potential has been studied; the age and educational characteristics of personnel have been analyzed; skill improvement of agriworkers and the role of technical vocational schools in training personnel for agricultural undertakings have been investigated. The key lines of highly qualified personnel training for agricultural undertakings have been worked up.