Моделювання оптимального управління інноваційно-інвестиційним розвитком виробництва з урахуванням випадкових чинників - Огліх, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Позначено проблему вибору ефективного з погляду кількісних і якісних показників інноваційно-інвестиційного проекту з урахуванням оптимального початкового рівня виробництва, потреб підприємства в синхронізації виробництва та в організації поставок комплектуючих за системою кратних періодів постачання. Побудовано комплекс взаємозв'язаних математичних моделей, запропоновано підходи до розв'язання. Обозначена проблема выбора эффективного с точки зрения количественных и качественных показателей инновационно-инвестиционного проекта с учетом оптимального начального уровня производства, потребностей предприятия в синхронизации производства и в организации поставок комплектующих по системе кратных периодов поставки. Построен комплекс взаимосвязанных математических моделей, предложены подходы к решению. A problem is marked of choice of the effective innovative-investment project from point of quantitative and quality indexes taking into account the optimum primary level of production, necessities of enterprise in synchronization of production and in organization of deliveries stuff by system of identical periods of delivery. A complex is built of associate mathematical models, approaches are offered to the decision.