Російські державні радники і "Прогресивний блок" (серпень 1915 – лютий 1917) - Зінченко, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Досліджується роль державних радників Російської імперії початку ХХ ст. у створенні парламентського "прогресивного блоку", опрацюванні й ухвалі його програми та у спробах втілення її в життя. Исследуется роль государственных советнтков Российской империи начала ХХ в. в создании парламентского "прогрессивного блока", выработке и принятии его программы и попытках претворения ее в жизнь. The role of the state counsellors of the Russian empire in creation of the parliamentary "progressive block", development both acceptance of his program and attempts of an implementation it in life is investigated.